F1: Räikkönen már két hét múlva tesztel 2 Bár a hivatalos idény előtti tesztek csak február 7-én kezdődnek majd a spanyolországi Jerezben, a Lotus Renault új “szerzeménye”, Kimi Räikkönen már korábban is vezet F1-est.

A 2007-es bajnokot a Lotus Renault csalogatta vissza 2012-re, de a kétéves kihagyás még az olyan csúcsversenyzőket sem hagyja érintetlenül, mint Räikkönen, ezért a finn már korábban elkezd melegíteni, hiszen 2009 utolsó futama óta nem vezetett F1-est.

A tesztelési szabályok igen szigorúak, így a finn nem ülhet az új vagy akár a tavalyi autóba, így a 2010-ben Robert Kubica és Vitalij Petrov által vezetett R30-assal köröz majd. A szabályok alapján frissíteni lehet az autót, így Kimi a DRS-sel és a Pirelli gumijaival csak februárban ismerkedhet meg, de az F1-es autókhoz való visszaszokást így is segíti majd a gyakorlás.

Räikkönen a csapat közlése szerint két hét múlva, január 23-24-én a valenciai Ricardo Tormo pályán ül majd az autóba – a helyszínt idén télen egyébként nem használják majd a hivatalos teszteken.