A Ferrari a 2011-es szezonra léptette elő hivatalos tartalék és tesztpilótájává Jules Bianchit. A pár éve nagy ígéretnek tartott francia a legutóbbi GP2-es szezonban ugyan nem villogott annyira, de úgy érzi, jó úton halad az F1 felé.

Bianchi 2012-ben még nem volt esélyes versenyzői állásra, de azt mondja, nagyjából már most is készen állna, az idei évet pedig kimondottan arra fordítja majd, hogy 2013-ban már egyértelmű választás legyen – akár Felipe Massa helyére is.

“Igyekszem majd fontos szerepet játszani az F1-ben idén, hogy a lehető legtöbb információt és tapasztalatot gyűjtsem és 2013-ban már versenyző lehessek. A célom, hogy olyan csapathoz kerüljek, ahol a legtöbbet vezethetek, miközben persze a Ferrari kötelékében maradok.”

“Úgy érzem, már 2012-re is készen állnék a Froma-1-re, de nem szabad elszállnom. Nem könnyű a helyzet, de ilyen az F1. Nem adom fel, 2013-ban megint nekifutok” – magyarázta a 22 éves pilóta, akit már korábban kapcsolatba hoztak a Force Indiával, így logikusnak és ideálisnak látszik, hogy náluk vállaljon pénteki tesztpilótai szerepet idén.

A Force India-kapocs mellett a Sauberrel is hírbe hozták a Nicolas Todt által menedzselt ifjoncot, de a Kobajasi Kamui helyére való bekerülése azért elég valószínűtlennek hangzik.