A 2010-ben a Hispaniánál bemutatkozott Karun Chandhok idén a Team Lotus (jövőre Caterham) tesztpilótája lett, a Német Nagydíjon rajthoz is állt, hazai versenyén, Indiában azonban már nem indulhatott.

Korábban ugyan remélte, hogy 2012-re versenyzővé is előléphet, de mostanra szinte biztos benne, hogy az F1-ben továbbra is csak tartalékos szerep várhat rá, ezért másfelé is kacsingat, B és C-terve is van.

“Pénteki tesztpilótai lehetőség továbbra is van, nyilván szeretnék is megmaradni az F1-ben. De versenyzői állást találni 2012-re szinte lehetetlen, nem hiszem, hogy sikerül. De az is világos, hogy mindenképp versenyeznem kell, mert egy újabb évnyi kispadozás nem használ. Ha versenyzek, az a későbbi F1-es lehetőségeim szempontjából is jobb” – mondta az Autosportnak.

“A cél továbbra is a Forma-1, de az új (2012-ben induló) Hosszútávú Világbajnokság is izgalmas. Csak egy alkalommal ütközik az F1-es naptárral, szóval az F1-ben is részt vehetek a pénteki edzéseken és remélhetőleg párosíthatom az LMP1-es programmal. A Le Mans-i versenyzés az egyik kipipálandó dolog egy pilóta számára. Versenyeztem már Monacóban, Macauban, Spában, Silverstone-ban, Le Mans is egy ilyen kötelező dolog.”

Chandhok persze tudja, hogy a hosszútávú és a GT-versenyzés terén még tapasztalatlan, így valószínűleg nem pattanhat majd azonnal győzelmi esélyes autóba, privát csapathoz is örömmel menne.

“Elég józan vagyok ahhoz, hogy tudjam, még nagyon sokat kell tanulnom a versenyautózásról. Mindenki szeretne gyári csapatnál kezdeni, de náluk már megvannak az erős pilótafelállások. Nagyon más kategória. Imádnék LMP1-est vezetni tapasztalt versenyzőtársakkal egy jó csapatnál. Vannak is lehetőségek. Az i1-sorozattal, a Le Mans-i szerepléssel és az F1-es tartalékos munkával már jól elfoglalhatnám magam jövőre.”