Nem marad televíziós közvetítés nélkül a Formula 1 hazai közönsége. Az már korábban eldőlt, hogy a világbajnokság versenyeit idáig közvetítő RTL Klub nem pályázik az év végén lejáró szerződése meghosszabbítására, ám mostanra az is nyilvánvalóvá vált, hogy 2012 és 2016 között a televíziós közvetítések visszakerülnek a közszolgálati csatornára. Az erről szóló megállapodást Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója írta alá.

Január közepén közösen mutatják be a közvetítésben részt vevő stábot, és a sportág szerelmesei már február elején, a McLaren jövő évi versenyautójának bemutatójától kezdve folyamatosan értesülhetnek kedvenc sportáguk legfontosabb eseményeiről. Idéntől nemcsak az m1-en láthatjuk majd a magyar futam legizgalmasabb pillanatait, hanem a tervek szerint a Kossuth rádió is közvetíteni fogja azt.

“A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Forma-1-es futam rendezésére. Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években. Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik majd a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket. Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd” – fogalmazott Gyulay Zsolt.