Miután a Lotus Renault az elmúlt hetekben bejelentette, hogy 2012-ben a visszatérő Kimi Räikkönent és az eddigi tartalékosát, a GP2-bajnok Romain Grosjeant indítja, világossá vált, hogy az idén nyolc futamon indult Bruno Senna legfeljebb tartalékos lehet náluk.

“Bruno lehetőséget jelent számunkra, ha máshol nem talál helyet. Nagyon jó technikai visszajelzéseket ad, talán tudnánk neki lehetőséget adni néhány pénteken. Ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt, mert két olyan pilótánk van, akiknek újak a jelenlegi szabályok” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier a múlt héten.

Bár Senna elismerte, hogy a tartalékosi szerep elvállalása nem kizárt, hiszen így legalább az F1-ben maradna és az alkalmankénti pénteki vezetés valamennyire formában tartaná, a spanyol AS sportnapilap szerint elképzelhető, hogy a brazil jövőre az észak-amerikai NASCAR-sorozatban folytathatja pályafutását.

Senna elmondta, hogy először Indy-sorozatban gondolkodott, ám a családja lebeszélte erről: “Megtiltották, hogy ott versenyezzek, túl veszélyes” – utalt az október közepén a sorozat Las Vegas-i szezonzáróján történt tömegbalesetre, amelyben a korábbi kétszeres Indy 500-győztes Dan Wheldon életét veszítette.