Fernando Alonso F1-es karrierje felívelésének kezdetén találkozott a spanyol El Sueno de Morfeo zenekar énekesnőjével, Raquel del Rosairóval, akivel aztán 2006 őszén össze is házasodott.

Alonso és felesége előbb – a pilóta renault-s és a mclarenes kötelezettsége miatt – Oxfordban élt, majd  a Ferrari észak-olaszországi, maranellói központjához közelebb eső Svájcba költözött, azonban a versenyző idén hazájába, Spanyolországba tért vissza. A pár régebben gyakran mutatkozott együtt a Forma-1-es versenyeken is, de Rosario az elmúlt évben eltűnt a színről.

Az ok mostanra világos: a kapcsolat elhidegült, Alonso és felesége ma este egy közösen kiadott közleményben jelezte, hogy elváltak.

“Öt év házasság után úgy döntöttünk, hogy feladjuk a párkapcsolatot. Nehéz, de alaposan megfontolt és kölcsönös döntés volt. Házaspárként elválunk, de barátként sosem fogunk, ma is nagyon szeretjük egymást és fontos számunkra a másik boldogsága” – állt a kommünikében.

“Ezzel a közleménnyel, amely mindenkinek szól, aki a pályafutásunkat követte eddig, szeretnénk véget vetni minden találgatásnak. Ugyanakkor megkérjük a sajtót is, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket, amelyet köztudottan eddig is nagyon óvtunk.
 
Szeretettel:

Raquel és Fernando”

Nem Alonso az első F1-sztár, aki idén szakítással szembesül, ősszel a mclarenes Lewis Hamilton és énekesnő barátnője, Nicole Scherzinger is külön utakra tért.