Idén sokadszor téma a Forma-1 eladása, ezúttal Bernie Ecclestone erősítette meg, hogy újabb jelentkező bukkant fel. A Hellman and Friedman ráadásul nem is ismeretlen a sorozatban, 2000-ben már jelentős hasznot húzott a Forma-1-ből: februárban 712 millió dollárért vásárolt 37,5 százalékos tulajdonrészt az F1-et irányító SLEC-ből, a pakettet három hónappal később 630 millió dolláros profittal adta tovább a német médiacég EM.TV-nek.

A Getty Images fotóhírügynökséget is kézben tartó vállalat ősszel feltérképezte a Forma-1 jelenlegi tulajdonosi hátterét, Bernie Ecclestone szerint a cég folyamatosan tárgyal fontos pozíciókban lévő emberekkel. Ugyanakkor a Forma-1 jelenlegi többségi tulajdonosa, a kereskedelmi jogokért 2006-ban 1,7 milliárd dollárt fizetett CVC vezetőjével, Donald Mackenzie-vel még nem egyeztetett a Hellman and Friedman. “Ezek bármire vevők” – mondta a társaságról Ecclestone.

2012 végén lejár az F1-es csapatokkal kötött szerződés, a Concorde Agreement, Ecclestone ennek ellenére tavaly azt mondta, az F1 jelenleg hat-hétmilliárd dollárt érhet. Amennyiben a csapatok aláírják az új Concorde-egyezményt, az érték még feljebb kúszhat, tény viszont, hogy a csapatok nagyobb részesedést követelnek a bevételekből. Jelenleg a profit felét osztják szét közöttük.

A Concorde értelmében egyetlen csapat sem tehet nyilvános kijelentéseket egy rivális szériáról a 2012-es szezon végéig, illetve ez év végéig Ecclestone sem tehet különajánlatokat egy-egy csapatnak, csak azonos feltételekkel, az összesnek együttesen. Pár nap és a korlátozás lejár. “Jövőre tesszük a csapatok elé a kidolgozott ajánlatokat” – így Ecclestone. “Jelenleg nem teszünk semmit, mert 2012-ig nem is tehetjük meg azokat a dolgokat, amelyeket egyébként szeretnénk.”