A Renault a héten bejelentette, hogy egyik pilótája Kimi Räikkönen lesz jövőre, a finn csapattársát egyelőre keresi az istálló. Vitalij Petrovnak elvileg érvényes szerződése van 2012-re, de könnyen elképzelhető, hogy ettől függetlenül az orosznak mennie kell, ebben szerepet játszhat a csapattal szemben Abu-Dzabi után megfogalmazott kemény kritikája is.

Petrov menedzsere, Okszana Koszacsenko ultimátumot kapott a Renault-tól, tíz napja van arra, hogy döntsön a folytatásról. Valószínű, hogy a Renault keményen változtatna a jelenlegi feltételeken, ha ebbe Petrov és menedzsere nem megy bele, mehetnek isten hírével.

“Lesz egy tárgyalás, ahol eldöntjük, mit csinálunk, maradunk vagy megyünk” – nyilatkozta Koszacsenko. “Minden esetre felkészültünk, van B és C tervünk is.” Legnagyobb eséllyel Romain Grosjean pályázik egy szerződésre a Renault-nál, de a csapat akár meglepőt is húzhat. Eric Boullier csapatfőnök korábban leszögezte, a Renault akkor jelenti be második pilótájának nevét, amikor készen áll erre.