Mark Webber tavaly kis híján világbajnok lett, idén viszont statisztaszerepre kényszerült Sebastian Vettel mellett. Mindössze egy futamot nyert csapattársa tizenegy sikerével szemben, bár a világbajnokság harmadik helyét 2010-hez hasonlóan ismét megszerezte. „Az agy irányítja a testet és nem fordítva” – szúrt oda egyet Webbernek egykori Red Bull-os csapattársa, David Coulthard, arra célozva, hogy az ausztrál egyszerűen gyenge mentálisan.

Webber egy másik korábbi csapattársa, Christian Klien viszont nem ért egyet ezzel a teóriával. „Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy Mark nem gyenge fejben” – mondta Klien, aki 2004-ben, a Jaguarnál volt Webber kollégája. „Jó pár éve ismerem már és nagyon erős személyiségnek tartom. Fantasztikus 2010-es idénye volt, ezt az évet nagyon magabiztosan kezdte. Sok baja lehetett, de az nem a mentális gyengeség volt.”

Klien szerint Webbernek a Pirelli gumikkal gyűlt meg a baja, ahogy azt maga az érintett is többször elismerte. Az osztrák elmondta a véleményét Fernando Alonsóról is, akinek meg a gyenge Ferrari volt az egyetlen problémája idén. „Pedig jelenleg ő a legteljesebb pilóta a mezőnyben” – fogalmazott Klien, gondosan kerülve a legjobb szót.