Arról már írtunk, hogy egy jótékonysági akció keretében a sauberes Kobajasi Kamui a Linkin Park zenekar egyik tagja által tervezett bukósisakkal vesz részt a szezonzárón, de messze nem ő az egyetlen, aki újított a Brazil Nagydíjra. A japánon kívül még hatan módosítottak az eredeti mintájukon vagy hoztak teljesen új külsejű fejfedőt.

Felipe Massa a hétvégén 100. ferraris nagydíjára készül, így a pilóta a sárga mintát az ünnepi alkalomhoz illő aranyra cserélte fejfedőjén. Hasonló apróbb módosítást végzett a másik sauberes, Sergio Perez, a mexikói első idényének lezárására egy kicsit elegánsabbra vette a figurát, a nemzeti lobogóját idéző zöld-fehér-piros trikolórból a fehéret ezüsttel helyettesítette.

A veterán Rubens Barrichello saját és brazilok millióinak bálványa, Ayrton Senna előtt tiszteleg a háromszoros bajnok festésének megidézésével, míg az amúgy is erősen sennás sisakot használó Lewis Hamilton egy brazil lobogóval egészítette ki a festését.

Barrichello Sennához nyúlt vissza

Barrichello Sennához nyúlt vissza


Bár Abu-Dzabiban nem sikerült nyernie, így babonája alapján nem lett volna oka a két héttel ezelőtti minta “visszavonultatására”, a szezonzáróra Sebastian Vettel is új festéssel érkezett, a német szintén a Brazíliát emelte ki.

Míg a fenti pilóták előre készültek valamivel, a HRT-s Vitantonio Liuzzi egy egészen különleges darabot hozott: az olasz egy saját kezűleg színezhető sisakot kapott a tervezőjétől, a fekete, iskolai táblás felületű fejfedőt a versenyző saját kezűleg, színes krétákkal festette ki. Nagyjából sikerült a vonalak között maradnia…

Ilyen még tényleg nem volt

Ilyen még tényleg nem volt