A jövő hét végén rendezik a Forma-1 történetének első Indiai Nagydíját. Az már biztos, hogy a HRT autóba ülteti otthon indiai versenyzőjét, Narain Karthikeyant, arról azonban nem tudni biztosat, hogy a Team Lotus is beveti-e hazai tartalékosát, Karun Chandhokot.

A versenyző a Német Nagydíjon már lehetőséget kapott, és múlt pénteken a Koreai Nagydíj első szabadedzésén is vezette az autót, de 100 százalékosan még ő sem tudja, hogy a Buddh pályán rajthoz áll-e.

“jelenleg őszintén csak azt válaszolhatom, hogy ez nem az én kezemben van. Tony (Fernandes, Lotus-főnök) milliószor mondta különböző interjúkban, hogy szeretné, ha megvalósulna. Ez a kérdés nyilván mindenkit izgat, engem is, de meg kell érteni, hogy a szerződési kötelezettségek bonyolultak. A csapatnak van két leigazolt versenyzője, nem könnyű a döntés.”

“Tony azt mondta, hogy azt várja, hogy a Virginek és a HRT-k előtt legyek. Ez reális elvárás, és meggyőzően teljesítettem is az elmúlt három pénteken (amikor a szabadedzésen vezettem), gy érzem, mindent megtettem. De a döntés rajtuk áll.”

Chandhok elárulta, hogy a várakozás számára is elég terhes, nehéz dolog:

“Alig győzöm elutasítani a sajtómegkereséseket. Ha akarnék, naponta tucatnyi interjút adhatnék különböző magazinoknak, napilapoknak, tévéknek, és persze mindannyiuk első kérdése ugyanaz. Meg is értem. Indai pilóta az Indai Nagydíj rajtrácsán, ez tényleg nagy sztori.”

Akármi is legyen, a lotusos – aki egyébként az indiai motorsportszövetség feje, Vicky Chandhok fia – bízik benne, hogy a helyszín és az első verseny nem hoz szégyent az országra.

“Számítani lehet a tipikus első éves problémákra, biztosan lesz gond a közlekedéssel, a parkolással, lesznek ilyen-olyan döccenők, de hogy bármi komolyan fenyegeti-e az rendezvényt? Nem hiszem. A pálya fantasztikusan fest. Mielőtt elrepültem volna Szuzukában, jártam ott. Körbevezettem a pályán, az aszfalt nagyon sima, sehol egy bukkanó, már a kerékvetők is helyükön voltak. A vonalvezetés is jó.”