Sebastian Vettel a múlt vasárnap Japánban minden idők legfiatalabb kétszeres bajnoka lett, a német 2011-re célba ért. A siker ellenére azonban nem fog visszavenni, azt mondja, nem így működnek a dolgok, hajtania kell, már csak önmaga miatt is.

“Imádom a versenyzést, ha valaki úgy jön a pályára, hogy már mindegy, hol végzek, akkor inkább maradjon otthon. A végső cél a bajnoki cím volt, az idény vége előtti megszerzése nem szokásos, de ennek ellenére is nyomás alatt érkezünk ide. Még ha az emberek részéről már nem is akkora ez, én magamat tartom nyomás alatt, hiszen imádok versenyezni. Élvezem majd a futamot, mint mindig, és igyekszem a legjobbat hozni, ugyanúgy nem lennék elégedett most sem, ha tudnám, hogy ennél többre is képes lettem volna.”

“A hozzáállás nem változik. Tavaly elég kemény volt nekem ez a verseny. Az utolsó tíz körig jó volt minden, de aztán kiestem, úgyhogy van még itt dolgom. Még nem voltam itt a dobogón” – utalt a műszaki hiba miatt elbukott győzelemre.

Vettel a múlt hétvégi Japán Nagydíjon elsősorban a gumik vártnál nagyobb, gyorsabb kopása miatt nem tudta futamgyőzelemmel megünnepelni második bajnoki sikerét. A koreai verseny előtt azt mondja, talán most jobb lesz a helyzet, de biztosat nem mer állítani.

“Tény, hogy más futamokon mindig megengedhettük magunknak, hogy egy-két körrel tovább maradjunk kint és csak a stratégia miatt kellett a bokszba menni, míg Szuzukában mi rohantunk először kerékcserére. Komolyabb volt a kopás, mint vártuk, de vannak elképzeléseink. Már értjük valamennyire, miért volt nagyobb a kopás, de majd a pályán bizonyosodik be. A hétvége agresszív lesz a gumik szempontjából, nem egészen tudjuk, hány kiállás lesz, biztosan több mint kettő, talán öt is, majd meglátjuk.”

A friss kétszeres bajnok könnyedebb témáról is beszélt Jongamban, elárulta, hogy a múlt vasárnapi bajnoki sikere után hogyan bulizott, és miben is hibázott vasárnap éjjel:

“Sűrű volt a vasárnap a verseny után. A srácokkal egy bárban voltunk, jól éreztük magunkat, karaokéztunk. Különleges este volt, igazán. Iszogattunk, jól érzetük magunkat. Én a Yellow Submarine-t, a Hey Jude-ot (a Beatles-től) és a My Wayt (Frank Sinatrától) énekeltem. Michael (Schumacher) is csatlakozott hozzánk, vele is ittunk pár pohárral, de a végén már kevertem az italokat, rosszul lettem – ez nem a legjobb stratégia!” – fogalmazott meg egy ősi igazságot Vettel.