Az F1-ben a Force India tulajdonosaként ismert Vijay Mallya nemrég felszámolta légitársasága, a Kingfisher veszteséges fapados üzletágát, most pedig újabb pénznyelőtől, a csapatától is szabadulni igyekszik, írja az Asian Age című indiai lap.
 
Az újság forrásai szerint az eladás véglegesítéséhez nagyjából már csak az aláírások hiányoznak, pár napon belül hivatalos bejelentés is jöhet. A vásárló egy másik indiai milliárdos, a Subrata Roy által alapított Sahara India Pariwar cégcsoport lehet.

Roy számára nem idegen a sport világa, ugyanis az ő tulajdonában van az indiai profi krikettliga egyik élcsapata, a Pune Warriors valamint a nemzeti krikett- és hokiválogatottat is szponzorálja. A leendő tulajdonoshoz közel álló források szerint Roy szakítani kíván Mallya eddigi, a hazai versenyzőket mellőző politikájával, indiai pilótákkal erősítene az F1-ben.

Mallya kiszállása az időzítést tekintve elég meglepő lenne, hiszen a csapatot 2007 óta birtokló üzletember óriási motorsportrajongó, az indiai motorsport-szövetség vezetője, és kezdettől fogva arról beszélt, hogy legnagyobb álma, hogy a Force Indiát a dobogón láthassa hazai versenyén. Az F1 történetének első Indiai Nagydíját három hét múlva rendezik.

A tulajdonos közleményben reagált a hírre, mindent cáfolt:

“Megdöbbenve láttam a hírt arról, hogy eladom a Force Indiát. Ez egyáltalán nem igaz, teljesen alaptalan. Nagyon is büszke vagyok rá, hogy egy indiai csapatot juttathattam a Forma-1-es világbajnokságba és hogy keményen dolgoztam a teljesítmény folyamatos javításán. Most, hogy India is bekerült a naptárba, a Force India iránti elkötelezettségem csak még erősebb. Csapatfőnökként ezután is én irányítok, egyáltalán nem tervezem a kiszállást” – hangoztatta Mallya.