A Red Bull a hétvégén a jövőre érkező új Amerikai Nagydíj otthonában, Austinban tartott bemutatót, hétfőn pedig a filmsztár Tom Cruise is tesztelhette a bajnokcsapat autóját.

A jelenleg a Mission: Impossible negyedik részét forgató Cruise szabadnapot kivéve a dél-kaliforniai Willow Springs pályára utazott, hogy ott a 13-szoros futamgyőztes David Coulthard irányítása mellett kipróbálja a Red Bullt.

A filmsztár összesen hét órát töltött a csapattal, előbb DC-vel egy közúti autóval mérték fel a pályát, majd a műszaki eligazítást követően beült az F1-esbe is. 24 kört teljesített a 4 km-es aszfaltcsíkon, csúcssebessége 291 km/óra volt, ami alig 6 km/órával maradt el a skót veterán legjobbjától. A pár körös etapok között Cruise Coultharddal kielemezte a telemetriai adatokat, teljesítménye folyamatosan javult, utolsó körére 11 másodpercet javított a kezdeti tempójához képest.

“Tom igazi versenyző! Meglepett, hogy milyen gyorsan belerázódott, igazán komoly vezető. Hihetetlen volt, hogy mennyi mindent fejben tartott, tekintetbe véve, hogy mennyire bonyolult is egy F1-est vezetni. Ez a fickó tényleg mindent belead a valóságban is, ma nem voltak filmes trükkök. Igazán lenyűgözött” – dicsérte Coulthard a nap végén a színészt.

F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt 1
F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt 2

F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt

F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt

F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt 6
F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt 7
F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt 8
Fotó megosztása:
F1: Tom Cruise a Red Bull-lal tesztelt 9