Három futammal ezelőtt úgy látszott, hogy 2011-ben inkább Jenson Button lehet képes valami halvány kihívásfélét nyújtani Sebastian Vettel számára a bajnokságban, hiszen Lewis Hamilton esett-kelt, hibát hibára halmozott.

Mostanra fordult a kocka, míg Button az elmúlt két versenyen nullázott, Hamilton nürburgringi sikerével – amellyel egyébként 16-16-ra egyenlített Vettellel a győzelmek számát illetően – lendületbe jöhet. Bár a mclarenes tudja, hogy a 82 pontos hátránya hatalmas, egyelőre nem mond le róla, hogy a címért küzdjön.

“A mai győzelem óriási pozitívum, de még hosszú az idény, a gyorsaság mellett az egyenletes teljesítmény is ugyanolyan lényeges lesz mostantól. A bajnoki címért való küzdelem nagyon-nagyon nehéz, de újra versenyben vagyunk, nagyon remélem, hogy így folytatjuk, lendületben maradunk” – mondta a Német Nagydíj után.

Button a silverstone-i és a most vasárnapi nullázása után 107 pontos hátrányba került, a 2009-es bajnok lemondott az idei reményekről, csak az egyes futamokra koncentrál ezután.

“Elkeserítő, hogy ennyi hiba történik, úgy tűnik, pechszériám van. Remélhetőleg hamarosan véget ér, szerencsésebb leszek, jobb futamaim lehetnek. De ami a bajnokságot illeti, nem hiszem, hogy még csatában állnék, ezután egyszerűen csak igyekszem a legjobban teljesíteni a versenyeket. A célom most az, hogy a 200. versenyemen (a Magyar Nagydíjon) újra a dobogón állhassak.”