Miután a Lotus a Német Nagydíjra a teljes versenyhétvégére lehetőséget adott a korábban csak a pénteki edzéseken gyakorló Karun Chandhoknak, felmerült, hogy Jarno Trulli után a későbbiekben Heikki Kovalainen helyét is megkaphatja valamikor. A finn pilótának ez egyáltalán nem tetszene.

“Ez nincs a lehetőségek között. Nincs ilyen egyezségünk és nem fogadom el, hogy az autómat valaki másnak adják” – szögezte le a Turun Sanomatnak. “A pénteki edzéseket még elfogadom, bár azt sem szeretem. Ha jövőre már pontokat akarunk gyűjteni, akkor minden alkalommal a rendes pilótáknak kell vezetniük, de most még belefér egy-egy edzés kihagyása” – tette hozzá.

Trulli a Magyar Nagydíjra valószínűleg már visszaül a Lotusba, és bár korábban már felmerült, hogy Chandhok hazai versenyén, az október végi első Indiai Nagydíjon (is) vezet majd, egyelőre még ő sem biztos ebben.

“Erről Tony Fernandest (a csapatfőnököt) kellene megkérdezni. Biztosan ott leszek, de azt még nem tudom, milyen szerepem lesz a hétvégén.”

Chandhok egyébként hangsúlyozta, hogy a mostani hétvégén nem az a célja, hogy jobbnak látsszon az idén küszködő Trullinál, nem az foglalkoztatja, hogy “verje” a veteránt.

“Nem erről szól, a lényeg a jövőre való építkezés. Szerintem az érdekli a csapatot, hogyan tudunk együtt dolgozni. Igazán tetszik Fernandes víziója, az, hogy egy ázsiai csapatot akar építeni, ázsiai pilótákkal, mérnökökkel, tényleg komolyan gondolja” – mondta az indiai aki a kvalifikáción egyébként a Trullitól megszokottnál is jobban elmaradt Kovalainentől.