A Forma-1 felé vezető lépcső “utolsó előtti foka” a GP3. A versenysorozatban, idén magyar tehetség is versenyez. A Tech1 színeiben induló  Kiss Pál Tamás magyar a mostani hétvégén a Nürburgringen versenyez, jövő hétvégén azonban Magyarországra jön a száguldó cirkusszal együtt.

A magyar pilótának nézők tízezrei szurkolnak majd a helyszínen, de a Right Guard Racing motorsportprogram és az RTL Klub stratégiai együttműködésének köszönhetően akár tévénézők milliói is, hiszen a Forma-1 mellett a GP3-futamot is közvetíti a csatorna.

“Nagyon örülök a jó hírnek! Nagyon szépen köszönöm minden érintettnek, különösen a támogatóimnak és a csatornának, hogy létrejött a közvetítés. Nekem csak jó emlékeim vannak a hazai futamokról, izgalmas verseny vár az idei megmérettetésen is. Várok mindenkit a helyszínen és a képernyők előtt, szurkoljanak nekem!” – mondta Tamás.

“Nagyon kemény és összetett csapatmunka eredményeként jöhetett létre ez a közvetítés. Nagyon örülök, hogy Tomi támogatói és az RTL Klub segítségével a magyar nézők is közelebbről megismerhetik a GP3 világát. Reméljük, hogy cserébe egy kimagaslóan jó eredménnyel ajándékozhatjuk meg a Magyarországot!” – nyilatkozta a közvetítés kapcsán a miskolci ifjonc menedzsere, Stefano Favaro.

Tamás tavaly a World Series by Renault hétvégéjén indult itthon, akkor a Formula Renault 2.0 kategóriában, és második futamán ragyogó versenyzéssel is hálálta meg a hazai szurkolók támogatását, valószínűleg idén erre törekszik majd.