F1: Berágtak az indiai pilóták 2 A Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya két nappal ezelőtt elég élesen vágott vissza hazai kritikusainak, akik azért bírálták, mert az ország első, október végén következő Forma-1-es nagydíján nem indít hazai versenyzőt.

Az indiai milliárdos a tavaly a Hisaniánál bemutatkozott, idén a Team Lotus tartalékosi szerepét betöltő Karun Chandhokot és idén az Európa Nagydíjig szintén a HRT-nél alkalmazott Narain Karthikeyant is leszólta. Arra célzott, hogy az Indiai Nagydíjon valószínűleg versenyzői szerepet is kapó két honfitársa nem elég jó, így csak gyenge, érdektelen csapatoknál van helyük.

Mallya idén egy nagyszabású gokartos tehetségkutató-programban keresi az ő szavai szerint “első” leendő indiai F1-pilótát. Chandhok és Karthikeyan nem örült a nyilatkozatnak.

“Ha már kritizálunk valakit, legalább a tényekkel tegyük!” – mondta Chandhok. “Mivel sem én, sem Narain sosem teszteltünk az ő autóival, így nem tudhat tényeket.”

“Megértem, hogy keresi a következő indiai sztárt – szándékosan a következő és nem az első szót használom – és azt, hogy újabb indiai F1-esek is kellenek. De úgy biztos nem lesz meg, ha négyütemű bérgokartokos versenyeken 400 méteres betonpályán keresik őket” – utalt “Mallya Egy a milliárdból” programjára a lotusos.

“Én nagyon örülök, hogy egy olyan csapatnál lehetek, ahol a főnök és a tulajdonosok 100 százalékban támogatnak, ahol érzem, hogy 100 százalékban számítanak rám és ahol megvan a lehetősége, hogy hosszú távon egy igaz ázsiai csapatot építsünk” – szögezte le Chandhok a Lotust illetően.

Karthikeyan szintén visszautasította Mallya lekezelő mondatait.

“Minden nehézség ellenére mégis csak mindketten eljutottunk a Forma-1-ig. Teljesen mindegy, hogy az Indiai Nagydíjon melyik csapatnál versenyzek, ez egy szimbolikus és történelmi momentum lesz, amely a fiatal versenyzőknek is megmutathatja, kemény munkával mire juthatnak. A(z indiai) Tata Group is teljes mértékben támogat, csak ez számít.”