Jarno Trulli autójában még a téli teszteken kezdett el rakoncátlankodni a kormányszervó és bár a Team Lotus az elmúlt kilenc futamon többször is javított már a rendszeren, az olasz veteránnál továbbra is felbukkannak a gondok. Trulli szerint a szervóhibák miatt egyszerűen lehetetlen a javulás, az autó megfelelő beállítás, ezért toporog egy helyben egész évben. A csapat a Magyar Nagydíjra készül újabb javítással.

“Remélem, hogy Magyarországra meglesz az új szervó és remélem, hogy azzal már jobban érezhetem az autót is” – mondta az Autosportnak.

“Kezdettől fogva mondom, hogy nem tudom rendesen beállítani és megítélni az autót. Ha megkérdezik, hogy akkor most a helyzet az autóval, csak azt mondom, hogy nem tudom, egyszerűen próbálom vezetni, de visszajelzést nem adhatok a csapatnak. Bosszantó, de jelenleg ez a helyzet.”

“Elég bonyolult ez. Alapvetően a szervóban vannak bizonyos anomáliák, nem valós érzést ad. Mivel precízen vezetek, az idény kezdetén nagyon szenvedtem emiatt. A kanyarban egy bizonyos kormányállásnál rázkódást érzek, reagálok rá, de valójában valami nem valós dologra adok reakciót” – panaszolta az olasz.

Az idén 15. F1-es szezonját teljesítő pilóta nemrég már felvetette, hogy ilyen körülmények között nem akar jövőre is maradni, de hangsúlyozza, hogy egyelőre az autóval kapcsolatos munkára koncentrál, nem a jövővel foglalkozik.

“Nem igazán érdekel. Az érdekel, hogy néha már nem tudom élvezni, amit csinálok, nem a jövővel foglalkozom. Majd meglátjuk, mi lesz, a csapat tudja, min megyek keresztül. Tudják, miért vagyok néha gyors, máskor meg nem.”