A Brit Nagydíj utolsó köreire a harmadik helyen autózó Mark Webber teljesen beérte csapattársát, Sebastian Vettelt és igyekezett elvenni tőle a második helyet. A csapat egyáltalán nem erre utasította, Webber állítása szerint “négyszer-ötször” is szóltak neki, hogy tartsa a pozícióját.

A csapatfőnök, Christian Horner a futam után azt mondta, hogy azért utasították Webbert a küzdelem feladására, mert nem akartak balesetet kockáztatni.

“Hát, Mark nem értett egyet. Megértem, hogy bosszús, de nem dobhatunk el egy rakás pontot. Nem akartuk a pilótáinkat az utolsó két körben a falban látni, mert ez lehetett volna a vége. Mark még nem esett ki a bajnoki küzdelemből, de nem kockáztathattuk a pontok elveszítését. Mark is elfogdja ezt, csapatjátékos. A második-harmadik egy egy erős eredmény.”

A tavalyi silverstone-i győztes egyáltalán nem vette jó néven a dolgot, figyelmen kívül is hagyta Hornert.

“Részemről nincs rendben, ez a válaszom” – mondta, Webber, amikor a csapatutasításról kérdezték. “Ha Fernando az utolsó körben kiesik, akkor már a győzelemért harcoltunk volna. Persze, hogy nem hallgattam a csapatra, mert előzni akartam. Seb mindent beleadott, én is mindent beleadtam. Nem ütköztünk volna” – állította az ausztrál.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szombaton azt nyilatkozta, hogy gyakorlatilag biztos, hogy megtartják Webbert 2012-re is, de az F1Lite információ szerint a versenyző vasárnap délután már azt mondta, a csapatutasítás miatt meggondolja még a jövő évi terveit.