Michael Schumacher a Benettonnal és később az ezredforduló utáni fél évtizedben a Ferrarival gyakorlatilag minden Forma-1-es rekordot megdöntött és korábban elképzelhetetlen határig tolt ki. Ma a nemrég még bébi-Schumiként emlegetett Sebastian Vettel kezd hozzá hasonló sikersorozatot.

Ha 23 éves német újabb Schumacher-korszakot indít, pár évig az eddigiekhez hasonlóan teljesít, még a hétszeres bajnok eredményeit is túlszárnyalhatja. Schumacher azt mondja, nem bánná ezt.

“A rekordokat végül mindig megdönti valaki, Sebastian pedig jó úton jár” – mondta a hétszeres bajnok, aki a kérdésre, hogy fiatal honfitársa túlnőhet-e rajta egy napon, azt válaszolta, hogy “talán.”

“Nagyon jóban vagyok vele. Jó barátom, szóval nem bánnám, ha megdöntené a rekordjaimat. Szerintem megérdemelné, mert megdolgozott érte.

“Persze soha nem szabad azt hinni, hogy valaki megállíthatatlan, tudni kell, hogy a dolgok nagyon törékenyek, nagyon sok munka, nagyon sok figyelem kell ahhoz, hogy valaki az élen legyen és hogy ez nagyon gyorsan véget is érhet. Lehet, hogy neki még nincs meg a kellő tapasztalata, de nekem már megvan. Pillanatnyilag sikerül a maximumot hoznia, szóval jöhet egy domináns korszak.”

Vettel nem egyszer mondta már, hogy ő maga Schumachert nézve nőtt fel, miatta akart az F1-be jutni és bajnok lenni. A 42 éves pilóta azt mondja, nem érzi furcsának, hogy az őt bálványozó fiatallal egy pályán versenyez.

“Egyáltalán nem érzem furcsának. Bizonyos értelemben büszke is vagyok egy kicsit erre. Mindenképpen csakis jó érzés. Jó látni, hogyan fejlődik, látni, hogy ő is kapcsolódik ahhoz, ahogy népszerűvé tettem a Forma-1-et Németországban és az autóipar érdeklődése megnőtt és elkezdtek fiataloknak lehetőséget adni. Ő megragadta a lehetőséget, kitanulta, amit lehetett, jó látni.”