Richard Branson, a Virgin F1 alapítója és Holly lánya a Verdák 2. bemutatóján

Richard Branson, a Virgin F1 alapítója és Holly lánya a Verdák 2. bemutatóján

A száguldó cirkusz egyik legkisebb csapatának, a Virginnek jutott a megtiszteltetés, hogy elsőként mutathassa be a brit közönségnek a nagy sikerű egész estés rajzfilm, a Verdák második részét.

A rajzfilm főszereplője, Villám McQueen “életnagyságú” makettje mellett a Virgin alapító-tulajdonosa, Sir Richard Branson és lánya, Holly pózolt a fotósoknak a Brit Lovasőrség londoni parádéján.

A hollywoodi Disney/Pixar stúdió 2006-ban jelentette meg a Verdák első részét, amely világszerte hatalmas sikert aratott, a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt. A rajzfilm ötletét a Pixar alapítója, John Lasseter NASCAR-sorozatban, valamint az F1-es Spanyol és Olasz Nagydíjon tett látogatásai adták.

A Verdák 2. figurái a hétvégi Brit Nagydíjon feltűnnek a Virgin-pilóták, Timo Glock és Jerome D’Ambrosio overallján, valamint az MVR-02-es versenyautókon is. Az istálló emellett játékot szervez a rajzfilm mozipremierjére, melynek nyertesei a csapat bokszába is kilátogathatnak. A Pixar Stúdió egy Verdák-élményparkot is megnyit a Stowe kanyar melletti területen.

A Verdák második részében Villám McQueen, az izgága versenyautó és barátja, Matuka izgalmas kémkalandba keveredik, miközben a Világ Nagydíj futamára készülődnek. A rajzfilmet június végén mutatták be az Egyesült Államokban, most érkezett Nagy-Britanniába, és várhatóan augusztusban hazánkban is a mozikba kerül.