A Pirelli a Kanadai Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy a Gymkhana videóiról ismert amerikai ralis Ken Blocknak F1-es tesztlehetőséget ad. A gumiszállító a tesztautójaként használt 2009-es Toyotába ültette volna a versenyzőt, de a múlt héten kiderült, hogy Block egyszerűen nem fér a járgányba.

Az olasz gumigyártó nagyon sajnálja a kínos fejleményt, de a cég motorsportfőnöke hangsúlyozza, hogy mindent megtesznek, hogy tető alá hozhassák a beígért tesztet.

“Még keressük az alternatívákat. Igyekszünk olyan csapatot keresni, amelynél hosszú lábú pilóta versenyez. Azt hiszem, a Red Bull-lal kell beszélnünk, mert Mark Webber is magas. Természetesen egy kicsit kínos ez számunkra, nem gondoltuk, hogy Ken ilyen nagy, nem tűnik akkorának, de tényleg hosszú a lába. Megoldást kell találnunk” – mondta az Autosportnak Paul Hembery.

“Mindenképp meg akarjuk valósítani, szeretnénk népszerűsíteni az F1-et. Ken nagy név az USA-ban, ott pedig minél nagyobb érdeklődést kell keltenünk a Forma-1 iránt. Minden sportág tanulhatna tőle, a Gymkhana videókból, a letöltésekből. Az F1 is figyelhetne az ő hozzáállására, arra, hogy mit csinál, talán pár dolgot a Forma-1-ben is alkalmazhatnánk a jövőben” – tette hozzá a brit szakember.