Jenson Button eddig 11 Brit Nagydíjon indult, de az angol versenyző még sosem állhatott dobogóra Silverstone-ban. Legjobb eredménye eddig egy-egy 4. hely 2004-ből és tavalyról, de bízik benne, hogy a 12. alkalommal, a jövő hétvégén végre sikerül majd a pódiumon ünnepelnie.

“Remélem, hogy a dobogóra állhatok! Ez a célom, mert valamiért még sosem sikerült ez a Brit Nagydíjon.”

“Azt hiszem, Lewisszal egy kicsit negatívak voltunk a valenciai futam után, mert egyszerűen nem voltunk elég gyorsak. De most már úgy látom, hogy jó fejlesztéseink lesznek Silverstone-ra. Azt nem tudom, hogy elég lesz-e arra, hogy a Red Bull ellen küzdhessünk és a dobogóra állhassunk, de fejlődünk és bízunk benne, hogy a legtöbbet hozzuk ki a fejlesztésekből, majd meglátjuk!”  

Button jelenleg második a bajnokságban – Webberrel pontegyenlőségben, de kanadai győzelme miatt előnyben -, lemaradása azonban 77 pont. Az angol elismeri, hogy Vettel előnye nagy, de még nem akar lemondani a harcról.

“Nyolc futam után nagy az előnye, de ki tudja… Mi nem adjuk fel a próbálkozást, igyekszünk a legjobbat nyújtani. A csapat nagyszerű és úgy érzem, ha elég keményen dolgozunk, lassan, de biztosan beérhetjük a Red Bull. Nem könnyű, mert nagyon jó munkát végeznek. De eddig csak nekünk – Lewisnak és nekem – sikerült őket megverni, tehát mi vagyunk a kihívók!”