Mark Webber idén csak egyetlen alkalommal verte eddig csapattársát, Sebastian Vettelt, amikor a Spanyol Nagydíj időmérőjén a német autójában nem működött a KERS. Az ausztrál tavaly sokkal közelebb volt a végül bajnoki címet szerző csapattársához, idén azonban küszködött a Pirellikre való átállással.

A múlt hétvégi Európa Nagydíjon Webber a korábbiaknál közelebb került Vettelhez, a csapatfőnök, Christian Horner szerint ez biztató jel, a veterán mostanra talán magára talált.
 
“Mark idei legjobb versenye volt a gumik használatát illetően. Szerintem ilyen közel még sosem volt Sebastianhoz ebben az évben, egész hétvégén nagyon jól ment. Semmit sem lehet biztosra venni” – utalt arra az angol, hogy még Vettel is verhető lehet.

“Remélem, hogy megtartja a hétvégén szerzett lendületét, nem volt titok, hogy eddig a gumikkal bajlódott. De mostanra jobban kiismerte őket, elég csak megnézni a futam alatti időkülönbségeket, a verseny 90 százalékán csak négy-öt másodpercre volt Vetteltől. Remélem, önbizalmat merít ebből a hétvégéből!”

Horner bizakodása ellenére Webber egykori williamses csapattársa, a jelenleg a Renault-nál versenyző Nick Heidfeld úgy látja, hogy az ausztrál ebben az évben már nem lehet veszélyes Vettel bajnoki ismétlésére.

“Sebastian egyértelműen nagyszerűen versenyez, de kicsit meglep, hogy Marknak milyen nehéz ellene. Bár végül Sebastian nyerte a bajnoki címet tavaly, Mark is nagyon erős volt. Úgy tűnik, idén sokkal nehezebb dolga van. Szerintem még formába jöhet, egyes futamokon megizzaszthatja majd Vettelt, de ez biztos nem lesz elég arra, hogy legyőzze őt a bajnokságban.”

Heidfeld ezzel együtt nem zárja ki, hogy valaki még elkaphatja az eddig érinthetetlennek látszó németet, a diffúzoros szabályváltoztatás fordíthat az erőviszonyokon:

“Még sok futam van hátra, szóval van idő elkapni őt, ha valaki elég jó. Silverstone-ban jön a diffúzoros szabálymódosítás, ez változtathat a dolgokon. Persze egyelőre csak találgathatunk, hogy kire milyen hatással lesz, de majd meglátjuk.”