Sebastian Vettel (Red Bull-Renault, 1.)

“Talán kívülről unalmas versenyek tűnhetett, de csak én voltam, meg az autóm. Remekül éreztem magam a kocsian. Hátulról többször is fenyegettek, volt egy szakasza a versenynek, amikor Alonso egész közel került hozzám. Nagyon jött a Ferrari, de sikerült végig megtartani egy kis előnyt. Elég nehéz úgy versenyezni, hogy egyedül érzed magad az autódban, mindig figyelni kell a részletekre, a motor hangjára, a gumikra, hogy minden rendben van-e.

“Nagyon szeretjük ezt a pályát, már tavaly is erősek voltunk Valenciában. Azt gondoltam, most nem leszünk annyira jók, mivel nincs sok gyors kanyar, de élveztem a versenyt. A csapat fantasztikus munkát végzett, remekül felkészítették az autót.”

“Egyáltalán nem érdekel, mennyi ponttal vezetek a bajnokságban. Ugyanúgy hajtok, mint a szezon elején. Lépésről lépésre szeretnénk haladni, nem vállalni túl nagy kockázatot, hiszen nem kell minden egyes futamot megnyerni. De ha van rá esélyünk, természetesen nyerni akarunk. Tudjuk, lesznek olyan versenyek is, ahol csak a 3.-4. hely lehet a célunk, akkor azt kell megszerezni. Nagyon sokat fejlődött a csapat, sokat tanultunk az elmúlt hónapokban. Továbbra is az motivál minket, hogy legyőzzük az ellenfeleket.”

Fernando Alonso (Ferrari, 2.)

“Remek csatát vívtam Markkal (Webber), egész jó kis show-t csináltunk a nézőknek! Az elején rátapadtam, próbáltam együtt maradni vele, aztán a DRS segítségével megelőztem a pályán. A futam közepén, a kerékcserénél visszaelőzött, de az utolsó kerékcserém előtt néhány körrel tovább maradtam kint, mint Mark, így végül sikerült megelőznöm a második helyért. Ezen a hétvégén a második hely volt a legjobb eredmény, amit remélhettünk. Fantasztikus eredmény ez a Ferrari számára: az egyik Red Bullt megvertük. Már Monacóban és Kanadában is jól mentünk, itt pedig Felipe és én is jó eredményt értünk el. Továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy a következő futamokon még jobban megszorongassuk őket.”

“A Ferrari csapat és a tifosók is győzelmet várnak tőlünk. Most még nem vagyunk abban a helyzetben, de az utóbbi három versenyen sokkal közelebb kerültünk a Red Bullhoz. A szezon elején még másfél másodperc hátrányban voltunk, ezt mostanra lefaragtuk fél másodpercre. Most először lettem második Valenciában; következő célom a győzelem Abu-Dzabiban és Indiában, ahol eddig még nem nyertem.”


Mark Webber (Red Bull-Renault, 3.)

“Jót versenyeztünk Fernandóval, idén talán ez volt a legjobb versenyem. Az utolsó bokszkiállásnál nagyon szoros volt a helyzet. Elégedett vagyok a verseny alakulásával; az, hogy lecsúsztunk a második helyről, az én hibám volt, nem a csapaté. Kicsit elszámoltam magam a középkemény abroncsok tapadásával a kivezető körömben. Természetesen a nagy forgalom sem segítette az előre jutásomat, de Fernando nagyon jól versenyzett, megérdemelte a második helyet. A végére sikerült elég nagy előnyt kiautóznom a McLaren (Lewis Hamilton) előtt ahhoz, hogy a  váltóproblémám ellenére ne legyen veszélyes.”