Sebastian Vettel (Red Bull-Renault, 1.)

“Talán kívülről unalmas versenyek tűnhetett, de csak én voltam, meg az autóm. Remekül éreztem magam a kocsian. Hátulról többször is fenyegettek, volt egy szakasza a versenynek, amikor Alonso egész közel került hozzám. Nagyon jött a Ferrari, de sikerült végig megtartani egy kis előnyt. Elég nehéz úgy versenyezni, hogy egyedül érzed magad az autódban, mindig figyelni kell a részletekre, a motor hangjára, a gumikra, hogy minden rendben van-e.

“Nagyon szeretjük ezt a pályát, már tavaly is erősek voltunk Valenciában. Azt gondoltam, most nem leszünk annyira jók, mivel nincs sok gyors kanyar, de élveztem a versenyt. A csapat fantasztikus munkát végzett, remekül felkészítették az autót.”

“Egyáltalán nem érdekel, mennyi ponttal vezetek a bajnokságban. Ugyanúgy hajtok, mint a szezon elején. Lépésről lépésre szeretnénk haladni, nem vállalni túl nagy kockázatot, hiszen nem kell minden egyes futamot megnyerni. De ha van rá esélyünk, természetesen nyerni akarunk. Tudjuk, lesznek olyan versenyek is, ahol csak a 3.-4. hely lehet a célunk, akkor azt kell megszerezni. Nagyon sokat fejlődött a csapat, sokat tanultunk az elmúlt hónapokban. Továbbra is az motivál minket, hogy legyőzzük az ellenfeleket.”

Fernando Alonso (Ferrari, 2.)

“Remek csatát vívtam Markkal (Webber), egész jó kis show-t csináltunk a nézőknek! Az elején rátapadtam, próbáltam együtt maradni vele, aztán a DRS segítségével megelőztem a pályán. A futam közepén, a kerékcserénél visszaelőzött, de az utolsó kerékcserém előtt néhány körrel tovább maradtam kint, mint Mark, így végül sikerült megelőznöm a második helyért. Ezen a hétvégén a második hely volt a legjobb eredmény, amit remélhettünk. Fantasztikus eredmény ez a Ferrari számára: az egyik Red Bullt megvertük. Már Monacóban és Kanadában is jól mentünk, itt pedig Felipe és én is jó eredményt értünk el. Továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy a következő futamokon még jobban megszorongassuk őket.”

“A Ferrari csapat és a tifosók is győzelmet várnak tőlünk. Most még nem vagyunk abban a helyzetben, de az utóbbi három versenyen sokkal közelebb kerültünk a Red Bullhoz. A szezon elején még másfél másodperc hátrányban voltunk, ezt mostanra lefaragtuk fél másodpercre. Most először lettem második Valenciában; következő célom a győzelem Abu-Dzabiban és Indiában, ahol eddig még nem nyertem.”

F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 1
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 2

F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat

F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat

F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 33
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 34
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 35
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 36
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 37
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 38
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 39
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 40
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 41
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 42
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 43
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 44
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 45
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 46
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 47
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 48
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 49
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 50
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 51
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 52
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 53
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 54
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 55
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 56
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 57
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 58
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 59
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 60
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 61
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 62
Fotó megosztása:
F1: Alonso megfúrta a Red Bull-uralmat 63


Mark Webber (Red Bull-Renault, 3.)

“Jót versenyeztünk Fernandóval, idén talán ez volt a legjobb versenyem. Az utolsó bokszkiállásnál nagyon szoros volt a helyzet. Elégedett vagyok a verseny alakulásával; az, hogy lecsúsztunk a második helyről, az én hibám volt, nem a csapaté. Kicsit elszámoltam magam a középkemény abroncsok tapadásával a kivezető körömben. Természetesen a nagy forgalom sem segítette az előre jutásomat, de Fernando nagyon jól versenyzett, megérdemelte a második helyet. A végére sikerült elég nagy előnyt kiautóznom a McLaren (Lewis Hamilton) előtt ahhoz, hogy a  váltóproblémám ellenére ne legyen veszélyes.”