Videó: Hamilton a NASCAR-bajnok kocsiját vezeti 1

Tony Stwart és Lewis Hamilton a saját versenygépe mellett Watkins Glenben

Jenson Button Melbourne-i kiruccanása után, amikor az ausztrál túraautóbajnok, Craig Lowndes kocsiját vezethette a legendás Mount Panorama pályán, újabb érdekes autócserét szervezett a McLaren.

Ezúttal Lewis Hamilton próbálhatta ki a kétszeres NASCAR Sprint Kupa-győztes Tony Stewart  versenygépét, egy 800 lóerős Chevrolet Impala SS-t. Az autócserére a mindkét csapatot támogató Mobil-1 jóvoltából kerülhetett sor, az F1-es pedigrével is büszkélkedő Watkins Glen-i pályán. Az autókázás örömét még az esős, nyirkos idő sem tudta elrontani.

“Úgy éreztem magam, mint egy kölyök, jó volt újra gyereknek lenni. Az jutott róla eszembe, mennyit nevettem, amikor még gokartoztam. Mondtam is Tonynak, hogy régen az igazi autóversenyzők is így csinálták: minden hétvégén másféle autóval versenyeztek. Tudom, hogy erre sajnos manapság nincs mód, pedig nagyon király lenne!”

Hamiltonnak különösen tetszettek a nehéz (egy F1-es autó súlyának háromszorosa) NASCAR-versenygép fékjei.

“Tony elmondta, hol szokott fékezni száraz aszfalton, de azt gondoltam, képtelenség olyan későre hagyni a fékpontot a vizes a pályán. Ezért korábban léptem a pedálra, azt gondolva, hogy úgysem tudnék megállni. De a valóságban tényleg sokkal később fékezhettem volna. Elképesztő!” – áradozott Hamilton.

Hamilton előző két F1-es futama rosszul sikerült: Monacóban csak hatodik lett, Kanadában pedig kiesett, miután ütközött a csapattársával. Ennek ellenére nincs szó arról, hogy Lewis a NASCAR-ba készülődne.

<a href="http://msn.foxsports.com/video?vid=66538c85-0716-4991-93d0-6f1d154b394d" target="_new" title="">Hamilton, Stewart swap rides</a>