F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 1
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 2

F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny

F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny

F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 26
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 27
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 28
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 29
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 30
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 31
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 32
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 33
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 34
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 35
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 36
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 37
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 38
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 39
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 40
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 41
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 42
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 43
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 44
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 45
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 46
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 47
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 48
Fotó megosztása:
F1: Red Bull-szendvicsben a mezőny 49 A Red Bull egyik szeme sír, a másik nevethet a Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzése után, hiszen míg Sebastian Vettel a gyakorlás végén megmutatta, hogy hiába gyors a Mercedes és a Ferrari, Montrealban is bárkit verni tud, addig Mark Webber egyetlen kört sem ment, az ausztrál autója a KERS akkumulátorjának hibája miatt végig darabokban pihent a garázsban.

Az edzés nagy részében egyébként úgy tűnt, hogy bejön Jenson Button jóslata és a Mercedes valamint a Ferrari meglepetést okozhat, ugyanis Nico Rosberg az elejétől az élen trónolt, Fernando Alonso pedig még szebb idővel ugrott az élre a vége felé, de a spanyolé már csak pünkösdi királyság volt, Vettel villantott.

Button – és általában a mclarenesek – jóslatainak számukra legfájdalmasabb része az lehet, hogy a wokingiak eddig nem igazán bírták a többiek tempóját, hiába vannak ott a top5-ben elmaradásuk egy másodperc körüli a leggyorsabbakhoz viszonyítva.

Az első két edzéssel ellentétben a szombat délelőtti gyakorlás komolyabb incidensek nélkül zajlott, egy-két falsúrolás és nagyobb kerékvetős ugratáson kívül semmi nem történt, egészen az utolsó percig, amikor viszont Pedro de la Rosa törte össze a Saubert.

A Sergio Perez helyére beugrott spanyol veterán az egyik hagyományosan kritikus ponton, a 4-es kanyarban ugrott meg a rázókövön, a jobb hátsó kerekét a sikánt követő falnak verte, majd körbeforogva előbb a hátsó majd az első szárnyát is összetörte. Szerencsére az eset látványosabb volt, mint amekkora kárt valójában okozott. Azzal kapcsolatban se legyen kétségünk, hogy a svájci csapat állandó tartalékosával, Esteban Gutierrezszel jobban járhatott volna, Montrealban az ilyen hibák a legjobbakkal is előfordulhatnak.

Bár magyar csatorna nem közvetíti élőben, a Kanadai Nagydíj egyelőre kimondottan nyílt kimenetelűnek látszó kvalifikációja közép-európai idő szerint este hétkor kezdődik. Az izgalmakat az esetleg megérkező eső is növelheti majd.

Kanadai Nagydíj, 3. szabadedzés, 2011.06.11.