F1: Alonso nem készül a pole-ra 2 Fernando Alonso a Kanadai Nagydíj délutáni edzésén, és az egész pénteki napján a leggyorsabbként végzett, de azt gyanítja, hogy ez nem lesz elég ahhoz, hogy a Red Bull elől elvigye a pole-t. Nem is erre hajt.

“Nem koncentráltunk a köridőkre vagy ilyesmi, szóval jó érzés az első négy-öt között lenni, de a mai nap nem nagyon számít. Monacóban is nyertem edzést, aztán az időmérőn Vettel egy másodperccel gyorsabb volt nálunk – holnap kell mindent beleadnunk és azt is tudjuk, hogy Red Bull nagyon erős lesz, most is a favorit lehet” – magyarázta az edzések után.

“Aztán ott van a megjósolt eső is, holnap is, de különösen vasárnap eshet, szóval lehet, hogy a mai felkészülés szimpla edzésnek tekinthető, mert holnapra minden megváltozhat.”  

Ha a pole-t előre a Red Bullnak is ítéli Alonso, a ferraris bízik benne, hogy az idén első ízben két szakaszon is kijelölt előzési zóna alaposan megbolondítja majd a vasárnapi versenyt.

“Ha száraz futam lesz, minden korábbinál több lehetőség lesz előzni, ez az egyik legkiválóbb pálya lehet a DRS használatára. Izgalmas versenyt látnak majd a nézők!”