F1: A Mercedes gumit spórolt 1
F1: A Mercedes gumit spórolt 2

F1: A Mercedes gumit spórolt

F1: A Mercedes gumit spórolt

F1: A Mercedes gumit spórolt 18
F1: A Mercedes gumit spórolt 19
F1: A Mercedes gumit spórolt 20
F1: A Mercedes gumit spórolt 21
F1: A Mercedes gumit spórolt 22
F1: A Mercedes gumit spórolt 23
F1: A Mercedes gumit spórolt 24
F1: A Mercedes gumit spórolt 25
F1: A Mercedes gumit spórolt 26
F1: A Mercedes gumit spórolt 27
F1: A Mercedes gumit spórolt 28
F1: A Mercedes gumit spórolt 29
F1: A Mercedes gumit spórolt 30
F1: A Mercedes gumit spórolt 31
F1: A Mercedes gumit spórolt 32
Fotó megosztása:
F1: A Mercedes gumit spórolt 33 Bár a mclarenes Jenson Button azt jósolta, hogy a Mercedes GP a többiekénél hatékonyabb DRS-vel akár meglepetést is okozhat a kanadai időmérőn, Nico Rosberg és Michael Schumacher végül semmilyen veszélyt nem jelentett a pole-ra, a két német a 6. és 8. rajkockát szerezte meg.

A csapatnál ezzel együtt elégedettek az eredménnyel és még egy-egy szett szuperlágy gumit is megspóroltak vasárnapra.

“Összességében jól haladtunk ezen a hétvégén és az időmérős hatodik hely is jó. Nagyon bízom benne, hogy a versenyen még jobbak lehetünk, Monacóhoz képest biztosan. Nagyon sok munkát fordítottunk a versenyteljesítményre, remélem, hogy holnap eredményekre is tudjuk váltani! Az is jó, hogy sikerült megspórolnunk egy szett szuperlágy gumit” – mondta Rosberg.

“Elégedettek lehetünk a mai időmérővel. Az utolsó körömön egy pillanatra elment a hajtás a negyedik kanyar után, de ezen kívül tiszta volt. Meg kell vizsgálnunk, ez miért történt, de ezen kívül minden rendben ment. A jó irányba mentünk a beállításokkal a hétvégén, a hosszú etapok pedig ígéretesek voltak délelőtt, jó futamunk lehet” – nyilatkozta a kvalifikáció után a kkorábbi hétszeres montreali győző, Schumacher.

A csapatfőnök, Ross Brawn szintén elégedett volt: “Erős időmérőt teljesített mindkét versenyzőnk és a csapat is jó munkát végez. Mindkét versenyzőnknek megtartottunk egy-egy szett szuperlágy gumit holnapra, ezzel jó helyzetbe hoztuk magunkat, szóval tisztességesen szerepeltünk délután. Tudjuk, hogy még javítanunk kell a köridőkön, de eddig a maximumot hoztuk ki a hétvégéből.”