Az idény folyamán többször is bebizonyosodott már, hogy míg a Red Bull a lassú és gyors kanyarokban is szinte megfoghatatlan, az egyenesekben bizony messze nem övék a legjobb végsebesség. Bár a montreali pálya erősen kétarcú, bőven van lassú, kanyargós része, három hosszú egyenese is van, a hétvégén pedig kettőben is lehet majd használni a DRS-t.

A fentiek alapján a mclarenes Jenson Button meglepetést jósol, úgy látja, hogy a Red Bull helyett ezúttal ők valamint a Mercedes is villanthat majd a kvalifikáción.

“Szerintem elég nehéz lesz a kvalifikáció, sokkal közelebb lehetünk a Red Bullhoz, ha nem leszünk egyenesen gyorsabbak náluk, és a DRS miatt a Ferrarira és a Mercedesre is oda kell majd figyelni. Sok egyenes van itt, mi pedig jól használjuk a DRS-t. A mi rendszerünk igazán jó, úgy tűnik, ott is tudjuk alkalmazni, ahol mások nem” – magyarázta az angol.

“De az egyenesekben a Mercedes szerintem olyan 20 km/órát is ki tud hozni a DRS-ből, míg a legtöbb csapat csak 12-t, ez pedig nagy különbség, az időmérőn nagyon-nagyon gyorsak lehetnek. Talán a Mercedes lehet most a legfőbb ellenfelünk, ami lehet, hogy meglepő egyeseknek vagy legalábbis az lesz majd, de nagyon versenyképesek lesznek itt” – jósolt Button.

A McLaren többi tagjához hasonlóan Button is úgy látja, hogy versenytempóban mostanra utolérték a Red Bullt, Montrealban egyértelműen fenyegethetik majd a bajnokokat.

“Azt hiszem, az elmúlt két futamon nagyon közel voltunk már ahhoz, hogy megverjük a Red Bullt, az egyiken pedig meg is kellett volna, de végül ők nyertek. Úgy tűnik, versenykörülmények között ugyanolyan jó a tempónk, itt pedig két DRS-zóna is lesz, szóval érdekes lesz, mert akkor is küzdhetünk a futamgyőzelemért, ha a pole-t nem tudjuk megszerezni.”