Bár mind a konstruktőri, mind az egyéni bajnokságban csak a Red Bull mögött áll a McLaren és versenyzői, a wokingi alakulat technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint a futamokra mostanra ők lettek a gyorsabbak, ezért eséllyel vehetik fel a harcot a címvédők ellen, még nincs lejátsza a bajnokság.

“Még további 12 vagy 13 verseny van hátra. A bajnoki cím még bárkié lehet, annak ellenére is, most Sebastian Vettel és a Red Bull vezet. Úgy gondolom, hogy az elmúlt pár futamon versenybeállításokon már gyorsabbak voltunk náluk. A hétvégének abban a szakaszában már a mi autónk teljesít jobban” – magyarázta a szakember a csapat hagyományos telefonos sajtókonferenciáján.

“Nagyon fellelkesített minket, hogy az olyan szűk pályán, mint Monaco és a számunkra először problémásnak, a Red Bullnak viszont kedvezőnek látszó barcelonain is jó volt a tempónk. Az, hogy ott is gyorsak voltunk a versenyen, igazán biztató.”

Egy győzelem ugyan már összejött a McLarennek Kínában, de a kvalifikáció eddig kizárólag a Red Bull játszótere volt idén: Mark Webber egyszer, Vettel pedig ötször szerezte meg a pole-t. Lowe szerint természetesen fontos, hogy ezen a téren is beérjék a Red Bullt, de ha ez nem megy azonnal, akkor is verhetik őket a futamokon.

“Világos, hogy az időmérős lemaradásunkat még be kell hozni. Hogy pontosan miben is áll a Red Bull ottani előnye, nem tudjuk, de keményen dolgozunk, hogy meglegyen a teljesítményünk, főképp a versenyen. Szerintem nyerhetünk is, ha az erősségünkre építve vasárnap gyorsabbak vagyunk és jobb a stratégiánk.”

“Ha pedig behozzuk az időmérős hátrányt, akkor előnybe is kerülünk vasárnap a jó versenytempónk miatt – szerintem jó esélyünk van több futamgyőzelemre is, arra, hogy beszálljunk a bajnoki küzdelembe. Bár a pontszámok önbagukban elkeserítőnek látszhatnak, valójában nagyon is optimisták vagyunk!”

Lewis Hamilton és a McLaren tavaly megnyerte a Kanadai Nagydíjat, és a technikai igazgató úgy látja, hogy ez idén is a pakliban van, az MP4-26-osnak fekszik majd a montreali pálya.

“Úgy gondolom, hogy az autónk jól teljesít a lassú kanyarokban. Monacóban jól mentünk, főképp a futamon. Az az autó, amelyik jól megy Monacóban, az jól megy Kanadában is. Versenybeállításokon Spanyolországban is gyorsak voltunk, szóval szerintem az autónk minden típusú kanyarban jól szerepel, ezért simán felvehetjük a versenyt a Red Bull-lal és nyerhetünk is.”