Nelsinho Piquet 2009-es nyári kirúgása után a Renault akkori tartalékosát, a svájci-francia Romain Grosjeant ültette a brazil helyére, de a mélyponton járó csapatnál az újonc nem tudott sokat mutatni, 2010-re nem kapott folytatási lehetőséget.

A pilóta tavaly előbb a GT-versenyzésbe rándult át, majd az idény vége felé visszatért a GP2-be, a Renault fiókcsapataként szereplő DAMS-hoz. Idén is náluk folytatja, jelenleg igen szoros versenyben ugyan, de vezeti is a bajnokságot.

Grosjean 2011-re Bruno Senna mellett újra a Renault-csapat hivatalos tartalékosa is lett, és bár a sérült Robert Kubica helyét nem ő kapta, az olasz Autosprint most felvetette, hogy akár még idén versenyzési lehetőséget kaphat.   

A lap emlékeztet, hogy a csapatfőnök, Eric Boullier nem egészen elégedett Nick Heidfelddel, és azt is felveti, hogy a Renault-nak Kubicával sem teljesen harmonikus a kapcsolata, a feszültségre utalhat a lengyel idei visszatéréséről szóló, a csapattulajdonos Gerard Lopez és a pilóta menedzsere, Daniel Morelli közti nyilatkozatpárbaj – “úgy tűnik, a versenyző és a csapat közti összhang megromlott”, írja a cikk.