A 2010-es bemutatkozása óta gyakorlatilag egy helyben toporgó Virgin Racing komoly irányváltásra készülhet, írja az olasz Italiaracnig. A lap szerint a kiscsapat a korábban a Force India számára is jelentős ugrást hozó technikai együttműködésre készül a McLarennel és a Mercedesszel.

A hír szerint ahogy jelenleg a Force India, úgy 2012-től a Virgin is a wokingi-brixworthi párostól kapná a motort, a sebességváltót, a KERS-t és a hátsó felfüggesztést, azaz gyakorlatilag az autó teljes hátsó részét.

Ha igaz a hír, a tavaly év elején még négy csapatnak motort szállító Cosworth igen rosszul jár, hiszen a Team Lotus már 2011-re Renault-ra váltott, úgy hírlik, erre készül a Williams is 2012-re, a Virgin pedig a Mercedesért hagyná ott őket – csak a sereghajtó Hispania maradna az ügyfelük.

“Az az igazság, hogy a pályán zajló verseny mellett az üzletben is ugyanolyan kemény a versengés. Hozzászoktunk már ehhez a Cosworthnél, de úgy hisszük, hogy kiváló termékünk van, ezért nem tartunk a konkurenciától” – szögezte le az angol motorgyártó főnöke, Mark Gallagher.