F1: Pénzénél van a Renault 1
F1: Pénzénél van a Renault 2

F1: Pénzénél van a Renault

F1: Pénzénél van a Renault

F1: Pénzénél van a Renault 5
F1: Pénzénél van a Renault 6
Fotó megosztása:
F1: Pénzénél van a Renault 7 A német Auto Motor und Sport a múlt hét végén állt elő azzal, hogy a luxemburgi Genii Capital tulajdonában lévő Renault-csapat két számjegyű milliós összeggel tartozik a motorgyártó Renault-nak, a fejlesztésekre és a napi működési költségre a névadó főszponzortól, a Group Lotustól kérnek előleget.

A csapatfőnök, Eric Boullier az Autosportnak nyilatkozva cáfolta a hírt.

“Vicces, hogy mennyire fel tudnak fújni ilyen sztorikat, hogy újra és újra előjönnek. Lehet, hogy nem is véletlen, vannak itt régi renault-sok, talán ők terjesztik a pletykákat” – mondta a francia Monacóban, talán Flavio Briatoréra utalva.

“A cikk írója engem egyáltalán nem kérdezett meg, hogy igazak-e a hírek vagy sem, de én bármikor készen állok, ha akarja, belenézhet a könyvelésünkbe. Mint minden üzletnek, nekünk is vannak hiteleink, de egyáltalán nincs tartozásunk a Renault felé 2011-re.”

“Többéves szerződésünk, egyedi megállapodásunk van a Renault-val, olyasmi, mint a lakástörlesztés. Vannak még később fizetendő tartozásaink, de azok a jövőben lesznek esedékesek, nem idén. Egyáltalán nincs gondunk, minden teljesen rendben van.”

Boullier hangsúlyozza, hogy a múlt pénteki bírósági ítélet után, amelyben megerősítették a Group Lotus F1-es névhasználati jogát, a szponzorra is bátran támaszkodhatnak.

“Az ítélet egyértelműen megerősítette a Lotus Cars és a Proton szerepvállalását. Hétéves szponzori szerződésünk van, névadó szponzori szintű, ami sok pénzt jelent, ennél jobbat nem is kívánhatnánk!”