F1: Női pilótát talált a Force India 1
F1: Női pilótát talált a Force India 2

F1: Női pilótát talált a Force India

F1: Női pilótát talált a Force India 6
F1: Női pilótát talált a Force India 7
F1: Női pilótát talált a Force India 8
Fotó megosztása:
A Force India idén tavasszal indított egy egész éves tehetségkutató programot Indiában Egyet a milliárdból néven. A többfordulós és többszintű programban előbb hét regionális, majd egy országos selejtezőt tartanak, hogy végül a tíz legjobb indai fiatal Silverstone-ban vehessen részt egy komoly versenyzőképzésen, akik közül a három legjobbat felkarolja a csapat.

A hét regionális gokartos felmérő fordulók közül a legutóbbi, hyderabadi eseményen egy fiatal lány, Abha Mankar teljesítette a legjobb időt, további 13 társával együtt továbbjutott az országos döntőbe. A Force India főnöke, Vijay Mallya ennek, és általában a program sikerének is nagyon örül.  

“A regionális körökön eddig hihetetlen a lelkesedés, amióta útjára indítottuk India első komoly kezdeményezését, amelynek keretében a fiatal indiaiak gokarton mutathatják meg tehetségüket. Az egész hetes hyderabadi forduló 14 tehetséges döntőst hozott, akik továbbmennek a nemzeti döntőre, ahol 86 társukkal szállnak majd versenybe, mindannyiuknak sok sikert kívánok! Külön öröm, hogy a hyderabadi regionális fordulóban megszületett a program első női döntőse!” – magyarázta a milliárdos.