A Renault-csapat tulajdonosa, a Genii Capital főnöke jó egy hete arról beszélt egy spanyol rádiónak, hogy a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica idei F1-es visszatérése már lehetetlen, a lengyel legfeljebb egy pénteki szabadedzésen ülhet esetleg autóba, felmérni, milyen állapotban van. A pilóta menedzsere, Daniel Morelli szerint Lopez nem beszélt helyesen.

“Talán Lopezt kellene megkérdezni, hogy miért mondta ezt, ami szöges ellentétben áll a specialisták véleményével. Nem csak a sajátjaink, de egyetlen orvos sem írja le Robertet erre az évre. Szerintem Lopez állítása helytelen volt.”

“Amikor Robert visszatér, akkor versenyezni tér vissza, nem lesz szükség a kipróbálására pénteken. Ha készen áll arra, hogy egy kört menjen egy F1-essel, akkor az egész hétvégén is vezetheti.”

Morelli azt is elmondta, hogy Kubica állapota azóta is folyamatosan javul, hogy áprilisban elhagyta az olaszországi kórházat, pár héten belül már utcai autót is vezethet akár. A lengyel már képes a sérült kezével fogni, de az izomerő terén még javulnia kell.

“Keményen dolgozik, napi ötórás rehabilitációs programot végez a sérült lábával és kezével. Nincsenek komplikációk, a jelen állás szerint augusztusra tisztább képet is kaphatunk róla, mikor térhet vissza. Ebben a helyzetben azonban nem igazán lehet megjósolni, hogy a sérült testrészek mennyire nyerik vissza a régi funkcionalitásukat.”

A menedzser azt is elárulta, hogy Kubica a hétvégén monacói lakásából figyelte a kollégái versenyét, de a paddockba nem kívánt lemenni, nem szerette volna, ha megrohanják az érdeklődők és a jobbulást kívánók. “Akkor jön vissza, amikor már felveheti az overallját” – hangsúlyozta Morelli.