Bár amikor a sérült Robert Kubica pótlásáról kellett dönteni, a Renault főnöke, Eric Boullier nagy bizalommal választotta a veterán Nick Heidfeldet, de a német azóta nem egészen váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem lett belőle igazi csapatvezető versenyző.

Az idén 11. F1-es szezonját gyűrő Heidfeld Ausztráliában nem kezdett meggyőzően és bár Malajziában ismételte Vitalij Petrov melbourne-i dobogóját, azóta sem kerekedett a viszonylag tapasztalatlan újonc fölé. “Quick Nick” egyelőre nem elég “quick” (gyors) a versenyhétvégék kezdetén, a csapatfőnök nem teljesen elégedett.  

“Nem is tudom (mi kellene Heidfeldnek)” – mondta Boullier az Autosportnak. “Le kell ülnöm vele, meg kell értenem, hogy mi a gondja, meg kell ismernem a helyzetet.”

“Az első edzéstől kezdve legalább Vitalij tempóját kellene hoznia, de úgy tűnik, mindig egy kis késésben van, és ha a kvalifikáció idejére az autó, az egyensúly, az önbizalom szempontjából nem áll készen valaki, akkor nem lesz jó egy körön.”

A kérdésre, hogyan is értékelné Heidfeld eddigi szezonját, a francia így válaszolt:

“Mondjuk, hogy jó, de nem elég jó. A vasárnap rendben van. A vasárnapi tempója jó, igazán jó, de nyilvánvaló, hogy minél előbbre kvalifikálunk, annál több pont megszerzésére van esélyünk.”

Boullier a Monacói Nagydíj előtt még a győzelem lehetőségéről beszélt, ezért utólag elismeri, hogy aggasztó, hogy egyik autójuk sem jutott a Q3-ig a hercegségben szombat délután.

“Ha a rajtrács első és harmadik helyén van az autó (mint a Red Bull Monacóban – B.G.), nincs gond. De ha a 11. és 16. helyről kezdünk, akkor már a rajt miatt is fájhat a fejünk…”