Lengyel sajtóhírek szerint Robert Kubica kórházi kényszerpihenője hamarosan véget érhet. A Renault versenyzője még február első hétvégéjén szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egy olaszországi raliversenyen Škoda Fabia S2000-esével a szalagkorlátnak hajtott, amely az autóba behatolva roncsolta jobb kezét, karját és lábát.

A pilóta a balesetet követő három hétben négy műtéten esett át, de a lengyel PAP hírügynökség értesülése szerint mostanra végre elhagyhatja a savonai Santa Corona kórházat. Az intézmény szóvivője, Roberto Carrozzino elmondta, hogy a sérülések elfertőződésének veszélye elmúlt, így a lengyel a hétvégén távozhat tőlük.

A lengyel a hírek szerint az orvosokat meghökkentő ütemben halad a rehabilitációval. Kubica jelenleg járókerettel közlekedik, és ha minden igaz, május 1-jén már Rómába utazik, hogy részt vegyen az általa mélységesen tisztelt néhai II. János Pál pápa boldoggá avatásán.

Az F1-es visszatérés időpontját egyelőre megtippelni is nehéz, de a versenyző korábban azt mondta, hogy már idén szeretne újra vezetni.