Míg a Team Lotus ígéretéhez híven egyre közelebb került a középmezőnyhöz, a Williams idén példátlan rossz évkezdést produkált. A Kínai Nagydíjon a lotusos Heikki Kovalainen a büntetés miatt hátracsúszott sauberes Sergio Perezt és a “saját erőből” 17. helyen záró williamses Pastor Maldonadót megelőzve lett a 16. a Lotus technikai főnöke sajnálja, hogy épp a grove-iakat verték meg.

“Ez a legnagyobb jelentőségű 16. helyünk. Tisztán versenyeztünk, nem egyszerűen megörököltük a pozíciót, a régi csapatokkal versenyeztünk és megvertük őket, az óriási lépés számunkra” – mondta Mike Gascoyne a BBC-nek.

“Sajnos, azt hiszem, a Williamst célozzuk ezután. Azt mondom sajnos, hiszen egy nagyszerű csapatról, egy nagy névről van szó, szívesebben látnám őket a mezőny elején. Lehet, hogy öreg motoros vagyok és van ebben egy kis nosztalgia, mi viszont a Team Lotus vagyunk, és ha a Williamsszel versenyzünk, az nekünk jó.”

Gascoyne sokakkal egyetértésben nagyon dicsérte a Pirellit a versenyek izgalmasabbá tételéért.

“Általában a futam után egyszerűen tovább lépünk, de most le fogok ülni és újranézem, mert micsoda egy F1-es verseny volt! Elismerésem a Pirellinek. Kockázatot vállaltak ezekkel a gumikkal, de hittek benne, hogy a kopás jót tesz majd a versenyzésnek és ez be is bizonyosodott vasárnap!”