A Renault egykori csapatfőnöke szardíniai villájából, televízión keresztül követte a Kínai Nagydíj eseményeit. A változatos küzdelem, a sok előzés elnyerte a tetszését.

“Be kell vallanom, hogy még sosem élveztem ennyire egy Forma-1-es futamot” – árulta el Flavio Briatore az olasz Gazzetta dello Sportnak. “Már nagyon unalmas volt a sok körmenet, amikor a pilóták elrajtoltak, és ha a vezetők nem hibáztak, ugyanabban a sorrendben értek célba.” Briatore ezért javasolta néhány évvel ezelőtt, hogy fordítsák meg a rajtsorrendet, ahogy azt is, hogy tartsanak két, rövidebb versenyt, hogy több előzést, izgalmat lássanak a nézők.

“Most viszont minden lehetséges. Webber a tizennyolcadik helyről rajtolt, és a végén mindössze hét másodperc hiányzott neki az első helyhez. Ha a futam néhány körrel tovább tart, talán meg is nyerte volna” – véli Briatore. Nem véletlen, hogy Flavio az ausztrált dicséri, hiszen ő juttatta be a Red Bullhoz Webbert, és a mai napig ő a menedzsere.

Briatore szerint 2011-ben két alapvető dolgon múlik a győzelem. “Egy versenyző képességeit azon lehet lemérni, hogy hogyan vezet, illetve azon, hogy van-e taktikai érzéke. Ha a vasárnapi futam eredményét nézzük, a legjobbak végeztek az élen. Az új szabályok újra izgalmassá tették a Forma-1-et, már nyoma sincs a korábbi kiszámíthatóságnak. A gumik jó irányba fordították a dolgokat.”