Az F1 idén érkezett új gumiszállítója, a Pirelli az idény első három futamára négy keveréke közül a kemény és a lágy változatot szállította. A gumik a tengerentúli nagydíjakon alaposan felpezsdítették a versenyzést, pár héten belül kiderül, az európai helyszíneken is ez lesz-e a helyzet.

Az olasz gyártó a hétvégén bejelentette, hogy mely keverékeket szállítja majd a Török, a Spanyol és a Monacói Nagydíjra. Az első két verseny még nem hoz változást, Isztambulban és Barcelonában a már megismert kemény és lágy kombináció kerül a pályára, Monte-Carlo utcáira azonban a lágy mellett a szuperlágyakat szánja a Pirelli.    

“Alaposan mérlegeltük a pályák jellegét, hogy az eddigiekhez hasonlóan izgalmas versenyeket biztosíthassunk. Különösen várjuk Monacót, ahol első ízben kerül pályára a szuperlágy. Eléggé különbözik a többi keveréktől, nagyon hatékony lehet a monte-carlói utakon” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.

A gyártó már korábban bejelentette, hogy a három hét múlva következő Török Nagydíjra a gumik jelölésén is változtat: a különböző színű feliratok mellett az abroncsok oldalára széles csíkot is felvisz a megfelelő színnel, hogy a nézők bármilyen körülmények között megfelelően lássák, milyen gumi van éppen az egyes autókon.