Ha minden jól megy, idén október végén megrendezik a Forma-1 első Indiai Nagydíját. Az országot a rajtrácson a Force India-csapat és a HRT-s Narain Karthikeyan mellett akár a lotusos Karun Chandhok is képviselheti majd – vetette fel a tulajdonos-főnök, Tony Fernandes a hétvégén.

“Korai lenne még ezt hivatalosan bejelenteni, de nem zárom ki” – mondta a maláj üzletember a Deccan Chronicle-nek.

“A motorsport berobban Ázsiában. A szponzorok készek milliókat költeni a sportágba. A világ második legnépesebb országa, a pezsgő gazdaságú India hatalmas lehetőségeket jelent marketingszempontból az F1-nek” – magyarázta Fernandes.

Tavaly ugyan elég nyögvenyelősen mutatkozott be új helyszínként Dél-Korea, Indiában pedig a brit nemzetközösségi játékok infrastruktúrája volt botrányos, az Indiai Nagydíj szervezői azt ígérik, hogy nekik nem lesz okuk szégyenkezni:

“Ha holnaptól esik, az sem gond. Már az épületben vagyok, a hagyományos építési munkák befejeződtek, teljesen biztosak vagyunk benne, hogy nem hozunk szégyent az országra” – mondta a hét közepén az Autosportnak a delhi pálya főnöke, Sameer Gaur.

“2011 októbere új fejezetet nyit Indiában. A motorsport igazán naggyá lesz, nagyon sokan szeretik a sportágat az országban. Az első, második futamot biztosan óriási felhajtás övezi majd, a marketing egy hónapon belül indul. Nem lesz gond a nézőkkel, máris nagy a pezsgés” – tette hozzá.