F1: Button lemaradt, mint a borravaló 2 Bár a rajtnál Jenson Button megszerezte a vezető helyet, az angol a Kínai Nagydíj végére csak 4. lett, nem bírta a tempót a futamot megnyerő Lewis Hamiltonnal.

“Hatalmas gratuláció Lewisnak, nagy versenyt ment! Ezen a futamon nagyon sok előzés, akció volt, élvezetes volt, de én nem voltam elég gyors. Valamiért nagyon küszködtem a hátsó gumik megóvásával. A negyedik helynél jobbat nem tudtam kihozni az autóból.”

“Nem rossz, de az ember egyszerű céltábla, ha mögötte friss gumin vannak, nem tehet semmit. Webber sokkal gyorsabb volt, amikor megelőzött, nem volt mit tenni. Az ember próbál küzdeni, de nincs meg a kellő tapadás, fékhatás, szóval nagyon nehéz. Nehéz délutánom volt, egyszerűen nem voltam elég gyors.”

Míg Fernando Alonso a futam után arról beszélt, hogy a jó stratégia is csak gyors autóval váltható eredményre, Button úgy látja, hogy az idei újítások, a gyorsan kopó gumik, a mozgó szárny és a KERS miatt az autó puszta tempója helyett immár épp a stratégia lett a legfontosabb.

“Nagyon fontos eltalálni a stratégiát, láthatjuk, hogy Webber a csapattársa mögött ért be. Sebastian a pole-ról indult, Webber a 18. helyről. Elképesztő!”

Button egyébként talán előbb is végezhetett volna, de csúnyát bakizott az első kiállásánál, a Red Bull bokszába állt be a sajátja helyett.

“Eléggé megnehezítettem a szerelők dolgát. Lefelé néztem, amikor beértem a bokszutcába, és a rossz helyre álltam be.”

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh sem volt túl boldog Button elrontott kiállása miatt:

“Behívtuk az első kiállásra, de nem jött be azon a körön. Eggyel később érkezett, ezzel kiestünk a szinkronból. Amikor aztán jött, láthatóan jobban tetszettek neki a Red Bull gumijai, náluk állt meg. Sajnos ezzel pozíciót veszítettünk Vettellel szemben, szóval katasztrófa volt, könnyen lehettünk volna az 1-2. helyen az ötödik vagy melyik helyett. De a pilóták és a csapat is higgadt maradt és végül nem lett rossz az eredmény” – nyilatkozta a BBC-nek.