Idén lassan már megszokjuk, hogy a Sauber pilótái a futamokon pontokért küzdenek, sőt, a szó szoros értelmében harcolnak is. Sanghajban az újonc Sergio Perez ment ragyogóan az első szakaszban, de végül csak Kobajasi Kamuinak jutott pont, a mexikói ugyanis egy előzési kísérletnél pontesélyes pozícióból, a 11-12. helyről ütötte ki a Force Indiá-s Adrian Sutilt és vele együtt önmagát is.

Az ütközés és közös kicsúszás miatt Perez bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, míg Sutilnak egy orrkúpcserére kellett kimennie, a 17. és 15. helyen intették le őket. Az újonc utólag bocsánatot kért a történtekért.

“Nagyon sajnálom az Adriannal történt balesetet. Bocsánatot kérek tőle és a saját csapatomtól is! A versenynek abban a szakaszában igyekeztem a legtöbbet kihozni a gumijaimból, Vitalij (Petrov) is nyomás alatt tartott, szóval elég agresszív voltam. Sajnos kitört az autó fara, amikor már a belső íven Adrian mellett voltam és nekiütköztem” – mondta az ifjonc.

Sutil a verseny után egyébként nem a balesetben látta a fő problémát:

“Pechem volt a perezes incidens miatt, a futamomba került. De igazából gondjaink voltak a gumikkal, nem bírták addig, mint gondoltuk, szóval végig küszködtem. Rá kell jönnünk, miért nem voltunk versenyképesek ezen a futamon. Az időmérőn sokkal jobbak voltunk, szóval ki kell elemeznünk mindent, jó, hogy jön a szünet az első európai verseny előtt.”