A német hatóságok januárban tartóztatták le Gerhard Gribkowskyt, a Bayerische Landesbank korábbi alkalmazottját, aki a gyanú szerint 2006-ban akkori munkaadóját megtévesztve adatta el a pénzintézet F1-ben birtokolt tulajdonrészét. Gribkowsky jutalma állítólag egy 50 millió eurós tanácsadási szerződés volt, amellyel német lapok szerint maga Bernie Ecclestone hálálta meg a fáradozásait.

Az ügy napvilágra kerülése óta mind az F1 jogainak fő tulajdonosa, a CVC csoport, mind Ecclestone cáfolja, hogy bármi köze lett volna a csúszópénzhez, az F1 ura most közleményben tudatta azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a német hatóságokkal az ügy tisztázásán.

“Kezdettől fogva együttműködtem az ügyészséggel a dr. Gribkowskit illető ügyben. Amikor közölték, hogy én is gyanúban állok, elmentem a főügyészhez Münchenbe a hónap elején, hogy tisztázzam magam a felhozott vádak alól.”  

“Bízom benne, hogy a tények megállapítása után teljesen világossá válik, hogy semmi rosszat nem tettem” – hangsúlyozta az angol kisember, hozzátéve, hogy az ügy lezárultáig nem kíván többet közölni.

A Pitpass.com igen tekintélyes szakújságírója, az Ecclestone-nal is jó kapcsolatot tartó, az F1 gazdasági-politikai hátterét behatóan ismerő Christian Sylt egyébként úgy véli, hogy hamarosan kiderülhet, Ecclestone-nak valóban nem volt köze a vesztegetéshez, sőt még az is, hogy ilyesmi nem is történt.