F1: Vettel vitte a harmadik edzést is 2 Sebastian Vettel szombat délelőtt a harmadik szabadedzést is kipiálhatta Sanghajban, újra ő végzett a legjobb idővel, egyedüliként tudta 1:35 alá szorítani a köridőt a kínai pályán.

Bár nem ő állt végig az élen, de akármikor pályára lépett, mindig letaszította az épp aktuálisan vezető pilótát. A végső sorrend az utolsó nekifutásnál alakult ki, amikor a többség kvalifikációs beállításokkal lépett pályára. Vettel mögött újra a két McLaren végzett, Jenson Button két, a délelőtt folyamán egy kicsit küszködő Lewis Hamilton pedig három tizeddel maradt el tőle.

A Mercedes folytatta a harmadik erőként való szereplését: az utolsó gyors körökig Nico Rosberg vezette a mezőnyt, végül 4. lett. Mögötte a két ferraris: a hétvégén először versenyképes időt teljesítő Fernando Alonso és a sanghaji hatodik helyre látszólag “bérlettel rendelkező” Felipe Massa zárt.

A top10-be befért még a renault-s Vitalij Petrov és Michael Schumacher, valamint mindkét Force India-pilóta is, Nick Heidfeld hajszállal rosszabb idővel lett 11.

Mögöttük szinte tökéletesen párba rendezve következtek a csapatok párosai – Sauber, Toro Rosso, Williams, Team Lotus, Virgin, Hispania -, a képbe csak a 15. idővel záró Mark Webber rondított bele, az ausztrál továbbra is KERS-problémákkal küszködött, alig pár kört tett meg.

A Kínai Nagydíj kvalifikációja reggel nyolckor kezdődik.


Kínai Nagydíj, 3. szabadedzés, Sanghaj, 2011.04.16.