Kisebb gondok voltak a McLaren balanszával Sanghajban

Kisebb gondok voltak a McLaren balanszával Sanghajban

Módosított padlólemezzel és kipufogóval érkezett Kínába a McLaren, és eddig úgy tűnik, beváltak az új fejlesztések. Lewis Hamilton a második, Jenson Button a harmadik legjobb időt futotta a pénteki szabadedzésen.

“Eredményes napunk volt, délelőtt aerodinamikai teszteket végeztünk, mindkét pilótánk csak egy garnitúra kemény gumit használt fel. Ez hozzásegített minket ahhoz, hogy lássuk, mennyit értek az új fejlesztések, illetve, hogy mely területeken van szükség további fejlődésre” – értékelte a pénteki futást Martin Whitmarsh csapatfőnök.

“Délután valamivel több gondunk akadt: sem Lewis, sem Jenson nem talált igazán jó beállítást; nem érezték olyan jól magukat a kocsiban, amennyire reméltük” – fűzte hozzá a McLaren-főnök.

Hamilton azonban némileg rácáfolt a csapatfőnökére: “A kocsi egyáltalán nem ment rosszul a délutáni edzés végére. Annak ellenére sikerült elfogadható időket kiautóznom, hogy nem éreztem magam teljesen jól a kocsiban, szenvedtünk a beállításokkal. A kocsi egyelőre nem teljesít úgy minden téren, ahogy szeretnénk, de még nem tudjuk, hogy ez az új fejlesztésekre vezethető vissza, vagy csak a nem tökéletes beállításra” – fogalmazott Lewis.

Jenson Button véleménye hasonlóan megoszlott a kocsi viselkedését illetően.

“Délelőtt jól szerepeltünk, az Mp4-26 egy jól vezethető autó. Délután kipróbáltunk néhány újdonságot, de a kocsi egyensúlya nem igazán lett jobb ezektől, ennek az okait most vizsgáljuk. A kocsi kifejezetten jól ment a kemény abroncsokon, a lágyakon már kevésbé” – mondta a Maláj Nagydíj második helyezettje.

“Nem sikerült tökéletesen a délutáni edzés, de rengeteg információt gyűjtöttünk az új alkatrészekről, ezért abban bízom, hogy holnap (a délelőtti utolsó szabadedzésen) még tudunk finomítani a beállításokon” – tette hozzá Jenson.

A kisebb problémák ellenére mindkét pilóta egyetértett abban, hogy az Mp4-26 fejlődött az elmúlt napokban. “Nincs olyan nagy hőség, mint Malajziában volt, ezért a gumikra sem kell annyira figyelnünk. Ha sikerül beállítani a kocsi balanszát, megszorongathatjuk a Red Bullt” – véli Button.