A Vettel-bulldózer tovább nyomult Sanghajban, a világbajnok a Kínai Nagydíj második szabadedzésén is a leggyorsabb volt. Azonban míg délelőtt a Red Bull óriási előnnyel állt a többiek előtt, a McLaren délutánra felzárkózott, Lewis Hamilton és Jenson Button az idők tekintetében a német nyakában liheg.

A mclarenesekhez hasonlóan jól mentek a Mercedesek is, Nico Rosberg egy ideig az élen is állt – végül a 4., Buttonéhoz mérhető idővel zárt, és az 5. helyen záró Michael Schumacher is kevesebb, mint fél másodperccel maradt el Vetteltől.

Felipe Massa újra a hatodik lett, csapattársa, Fernando Alonso azonban gondban volt, a spanyol az edzés nagy részét a garázsban töltötte, a 150. Italiánál hidraulikai problémák adódtak. Ahogy a Maláj Nagydíj záró szakaszában, Alonso most az edzésen sem tudta használni a mozgó hátsó szárnyat – a 14. idővel zárt.

A top10-be befért még a Force Indiá-s Adrian Sutil (7.) és Mark Webber is (10.), közrefogva a két Renault-t. A 8. idővel végző Nick Heidfeld a délelőttöt ismételte egyébként: a német a 12. kanyarban kicsúszott, összetörte az autó orrát. Mivel a motort sikerült életben tartania, ügyes manőverezéssel kikecmergett a kavicságy széléről és visszajutott a bokszutcáig, az utolsó 25 percben újra a pályára léphetet.

Nem járt ilyen jól a virgines Timo Glock, aki műszaki hiba miatt csak 12 kört ment, a HRT-s Vitantoni Liuzzi mindössze 3 kört tett meg, a Force India újonca, Paul di Resta pedig az üzemanyag-rendszer hibája miatt pályára sem lépett.

Liuzzi autójának gondjai ellenére a Hispaniánál örülhetnek, hiszen Narain Karthikeyan és a küszködő olasz is gyorsabb volt a Virgineknél.

Kínai Nagydíj, 2. szabadedzés, Sanghaj, 2011.04.15.