A belpolitikai feszültségek és zavargások miatt február végén az eredetileg a 2011-es F1-es szezont nyitó Bahreini Nagydíj szervezői kénytelenek voltak lefújni a versenyt.

A futam törlése nem volt végleges, a rendezők jelezték, és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is kilátásba helyezte, hogy a versenyt még 2011-ben bepótolhatják. A lehetséges pótidőpont az idény végén, az Abu-Dzabi Nagydíj melletti hétvégén lehetne – a másik arab helyszín nem ellenezné -, az FIA május 1-jéig várja a bahreiniek végső döntését.

Mivel március végére a rezsim az Egyesült Arab Emírségek más államaiból valamint Szaúd-Arábiából behívott katonák segítségével mostanra elfojtotta a zavargásokat, a futam szervezői remélik, hogy valóban megtarthatják még idén a versenyt.

“Folyamatos kapcsolatban vagyunk az érintett hatóságokkal, hogy átütemezhessük a Bahreini Nagydíjat. Most, hogy a bölcs vezetésnek köszönhetően a biztonság helyreállt, az élet visszatért a normális kerékvágásba Bahreinben, újabb lépéseket teszünk a verseny újbóli megrendezésére” – nyilatkozta a főszervező, Szalman bin-Isza al-Kalifa sejk.

Érdemes megjegyezni azonban, hogy az emberi jogi helyzet finoman szólva is aggályos a közel-keleti királyságban, a lefogott megmozdulók jelentős részét bármilyen vád nélkül tartják ma is fogva és az államban továbbra is rendkívüli állapot van érvényben.